Arzina Liefelmahler

Från Chronopia
Hoppa till: navigering, sök
Arzina Liefelmahler
Arzina Liefelmahler
Personalia
Blod Hängiven
Tro Karontron
Fader Joseph Tiesen
Moder Nera Liefelmahler
Älskare Geder Kroewi
Historia
Födelsedatum 4 mars 2025
Födelseplats Derino, Junso
Karriär inom Ljusets hand
Furir 1 januari 2044
Korpral 9 april 2043
Legionär 1 maj 2042

Arzina är Josephs andra barn (dotter till Josephs älskarinna Nera Liefelmahler). Medlem och krigare i orden Ljusets hand. Hon och älskaren Geder är föräldrar till två barn.

Notering

Bättre att döda en besvärlig otrogen än att konvertera den.

Relationer

Blodspakten

Joseph Tiesen
Hon är ledsen, men mest arg, över vad som har hänt hennes far. De hade aldrig en särskilt god relation och visserligen tyckte hon att han borde lära sig en läxa men aldrig att han förtjänade att dö. Hon sörjer inte hans bortgång och om det beror på hennes stolta krigarsjäl eller ett underliggande förakt kan man låta vara osagt. För tillfället är hon mest mån om hans själ och litar till Hamatz för detta.
Marzak Achterzier
Arzina vet inte riktigt vad hon ska tycka om Marzak - hon har svårt att inte associera honom till sin far och det ändlösa tjatet om lärdom och vetenskap. Hon vet att han är en mes men hoppas ändå att han behövs i gruppen så att han inte bara blir en börda för resten.
Eiman Kargal
Eiman Kargal är i hennes ögon en kapten, en officer, en överordnad, en krigsveteran, en som varit med i slaget vid Svarta Kullen. Om hon någonsin tvivlat på sin fars expedition så har Eimans tydlighet gjort saken klar. Hon litar på honom, inte blint, men ändock har hon stor respekt för honom. Hon önskar en dag att kunna bli en lika stor och framgångsrik officer som honom.
Alzach Meiron
Hon är lite osäker på Alzach men ser honom ändå som en god man - han har ju trots allt tjänat i härmakten och kanske till och med i skuggan. Hon tror sig kanske inte ha så mycket att lära sig från honom men hyser ändå stor respekt för det han kan.
Hamatz Kiach
Då Hamatz är en kyrkans man kan hon omöjligt tycka illa om honom. Hon anser att Hamatz relation med Joseph handlade om att Hamatz skulle ta hand om hennes fars svagsinthet och vända honom mot Karons ljus - en storslagen idé men ack inte ens den gode Hamatz kunde till slut inte ens skydda Joseph. Hon känner sig en aning osäker av alla de hädiska saker Joseph talat om och hoppas att det inte påverkat henne för mycket - förhoppningsvis kan Hamatz leda henne på rätt väg igen.
Karzakaria Wickraverentis
Arzina förstår inte hur en sådan som Karzakaria blir både diakon och tempelakolyt eller ens får för sig att lämna Derino. Hon tycker att Karzakaria sticker ut ur expeditionen som en legionär utan rustning. Hon vill hysa respekt för henne med tanke på hennes sakrala ställning men undviker egentligen konversation för att inte bli bevisad motsatsen.
Geder Kroewi
Det är tur att det är någon som är med i expeditionen som verkligen förstår henne. Hon känner dock att hennes kärlek till Geder håller på att svalna just för att han saknar initiativ och är så passiv. Hon hade gillat det från början men inte nu längre. Hon har insett att medan hon fortsätter att stiga i graderna inom orden så kommer han att fortsätta att vara legionär. Geder är helt enkelt en bromskloss i hennes militära karriär.
Kiermann Tiesen
Arzina tycker mycket om sin lillebror Kiermann även om de inte alls har mycket gemensamt. Hon har full förståelse över att han och Joseph stod väldigt nära varandra och att hans bortgång kommer att gå hårt åt Kiermann - han kan inte hjälpa att han varit så beroende av Joseph. Det som vore bäst för Kiermann vore egentligen om han började träna i strid och lära sig lite disciplin, lämpligen på en mer religiös orden som även kan ta god han om hans själ - det värsta vore om Kiermann också började visa samma svagsinthet som Joseph.

Syskon

Föräldrar: Joseph Tiesen och Nera Liefelmahler

  1. Wilzak Tiesen (2021 - )
  2. Arzina Liefelmahler (2025 - )
  3. Kiermann Tiesen (2031 - )

Barn

Fader: Geder Kroewi

  1. Neva Liefelmahler (2042 - )
  2. Arker Kroewi (2044 - )

Aspekter

  1. Hängiven - Se hängiven.
  2. Geder Kroewi
  3. Furir i Ljusets Hand
  4. Sprirituellt förlorad
Personliga verktyg