Den fjärde konfluxen

Från Chronopia
Hoppa till: navigering, sök
Den fjärde konfluxen
En av konfluxerna
Datum 7 maj 1666
Plats Kartoch i Mergal
Mästare Kublai Shakkar
Se även kampanjen den fjärde konfluxen.

Beskrivning

Den fjärde konfluxen inträffade 7 maj 1666 ute i Komios stenöken i västra MergalJargal. På platsen utkämpades slaget om Konfluxen och blev sedermera känd som Kartoch, de Hängivnas huvudstad. Konfluxen behärskades av Kublai Shakkar som lät släppa fri Karon från sitt fängelse på Volcanos och Karon skapade det Hängivna folket och reste borgen Kartoch på konfluxplatsen. Kublai lät även frammana Frika för att bringa pest, sjukdom och misär över de folk som inte var trogna Karon.

Frika färdades norrut mot de Hängivnas största hot, Svartblodsimperiet, och lät sina pestvindar svepa längs slätterna. Endast de som tillbad Karon slapp undan misären. Frika tog sig därefter vidare till ön som numera kallas Gräldingsö, då den civiliserade staten Phisea som fullständigt utplånades. En samling välsignade hjältar mötte upp henne på ön och dräpte henne men enligt legenden strök de även med själva. Utan Frika som kontrollerade pesten så upphörde dess magiska kraft och den spred sig likt den vanliga sotpesten över hela östra Altor och tron på Karon hjälpte intet. Även om pestvindarna har släppt taget om Gräldingsö så är den klippiga ön fortfarande obeboelig och marken är död.

Profetior

Orakel


Konfluxer
Den första konfluxen | Den andra konfluxen | Den tredje konfluxen | Den fjärde konfluxen | Den femte konfluxen | Den sjätte konfluxen | Den sjunde konfluxen
Personliga verktyg