Den sjätte konfluxen (kampanj)

Från Chronopia
Hoppa till: navigering, sök
Den sjätte konfluxen
Värld Östra Altor
Regelsystem Fate 2.0
Årtal 2044 - 2050...
Den sjätte konfluxens akter
Akt 1 - Kunskapens grav töms
Akt 2 - Mörkrets hjärta vaknar
Akt 3 - Sanningens rike uppdagas
Akt 4 - Sabranska nätters törst
Se även händelsen den sjätte konfluxen och kampanjen den fjärde konfluxen.

Innehåll


Beskrivning

Kampanjen handlar om professor Joseph Tiesen och hans expedition som sägs ha sänts ut av Kublai Shakkar, kejsare och arkon över Mergal. Expeditionen kommer att resa runt i både Jargal och Pandaros i jakt på allt som kan vara relevant för den kommande sjätte konfluxen.

Rollpersoner

Rollpersoner i D6K

Spelledarpersoner

Spelledarpersoner i D6K

Huvudspår

Akt 1 - Kunskapens grav töms

Stämningstexter
Spelpass 1
5 - 6 januari 2009
Spelpass 2
9 - 12 augusti 2009
Scen 1: Kublai Shakkar

Akt 2 - Mörkrets hjärta vaknar

Stämningstexter
Spelpass 3
19 - 21 april 2010
Teaser
8 augusti 2010
Scen 2: Liessa Regart, Drottning Isabellas brev
Spelpass 4
3 - 5 september 2010
Spelpass 5
27 - 29 maj 2011
Spelpass 6
20 - 24 augusti 2011
Scen 3: Nerevas Arheim, Kublais dröm

Akt 3 - Sanningens rike uppdagas

Stämningstexter
Spelpass 7
27 - 29 januari 2012
Spelpass 8
28 - 29 april 2012
Spelpass 9
31 augusti - 2 september 2012

Akt 4 - Sabranska nätters törst

Spelpass 10
18 - 20 oktober 2013
Spelpass 11
8 - 9 november 2014

Delkampanjer

Tolerien

Huvudartikel: Tolerien (kampanj)

Under en kupp i Tolerien år 2044 dödas den pro-hängivne kejsaren Kretos I de Romas och ett inbördeskrig utbryter. Ätterna d'Amardon och de Talloir tar kontrollen och sätter Mirdon IV d'Amardon på tronen. I landet råder numera en svag fred och rollpersonerna Margala Lamart, Deratz Meiran och Savinia de Marano har svurit sig samman för att åter sätta en pro-hängiven kejsare på den toleriska örntronen.

Purgatio Velosadum

Huvudartikel: Purgatio Velosadum

På order av Lewon Lamart beger sig de tre purgatorerna (Dreig Westerwick, Ryczeka Karzak, Rawtmann Eirl och Eire Twoelfe) till det lilla samhället Deren då en pastor vid namn Radewa Zargander nyligen mördades där. Deras uppgift är att se till att det inte händer igen.

Spelades augusti 2011, september 2012 och februari 2013.

Slaget vid Mathaspasset

Huvudartikel: Slaget vid Mathaspasset

De hängivnas offensiva krigskampanj mot svartbloden år 2046. Det avgörande slaget kommer att stå i Mathaspasset där apostel Nerevas Arheim samlar sina styrkor för att slå mot svartblodens överbefälhavare Logath.

Spelades den 27:e april 2012.

Innan skymningen faller

Huvudartikel: Innan skymningen faller

Inbördeskrig hotar Sabraniens huvudstad Kebal när storsultanen blivit sjuk och kampen nu står mellan hans tre söner. Mitt i detta intermezzo befinner sig de hängivna i enklaven Hammerzal och det gäller att hamna på den vinnande sidan.

Spelades den 6:e-7:e augusti 2013.

Josephs hämnd

Alzach Meiron och hans vapendragare ger sig av in i de argeliska skogarna och bergen för att söka rätt på Didra Jerandor, en av caerwolerna som såg till att tillfångata och tortera Joseph Tiesen till döds.

Ariêcs liga

Skulle i så fall ersätta scenen kring Ariêcs liga och karaktärerna skulle ersättas med män ur Skuggan eller motsvarande.

Händelser

Planerade scener

Valbara scener

A. Gruppens etablering

I nuläget saknar gruppen en bas, en plats där man i lugn och ro kan studera de upptäckter man gjort. Den lämpligaste platsen för en sådan bas verkar i nuläget vara Chronopia, den plats där konfluxen kommer att inträffa, fortfarande i Riket men ändå långt därifrån. Där finns mäktiga personer som åtminstone kallar sig för allierade och härifrån tar man sig enklast till resten av Altor.

B. Utvidgning vid Isenfort

Isenfort och kungariket Tibias har stor potential att på ett förvånansvärt fredligt sätt bli en del av Riket och provinsen Chronopia. Landets pampar har redan presenterats och det är upplagt för en mindre hovkampanj - kan man med drottningens hjälp övertyga den tibiska eliten, med alla till buds stående medel, om att Tibias hör hemma i Riket? Kan det vara så att Eiman, som trots allt sägs vara väldigt fertil för att vara hängiven, faktiskt har gjort drottningen gravid? Tibias kan bli en ny kanton och med nya kantoner kommer nya poster som behöver fyllas - vem blir kantonens övermalestor och finns det nog om goda hängivna?

D. Jakten på Ljusbringaren

En försvunnen ljusbringare och messias orsakar naturligtvis kaos i Riket och självklart ger sig många hängivna ut i jakten på att hitta honom. Kanske så även expeditionen? När allt kommer omkring så är all information om en konflux inte så mycket att ha om man inte har en ledargestalt som kan axla den. Det kanske är så att gruppen besitter information som trots allt är värdefull i letandet, Saran Eskadion Glamar har ju faktiskt spillt sina bönor om den toleriska motståndsrörelsen för er. Denna scen leder troligen till en hel del resande i Tolerien.

E. Ariêcs liga

Som vi alla kanske vet så är Ariêc de Borjás knappast oskyldig när det kommer till Ljusbringarens försvinnnade. En jakt på Ljusbringaren leder oundvikligen till att Ariêc blir en högintressant person för gruppen. Ariêc är heller inte okänd för Riket och det har sedan ett tag satts folk och resurser på att jaga rätt på honom, den ansvarige är Lemann Bareik, en sjöherre som gruppen blev ytligt bekanta med under sjöresorna med Ljusbringaren.

G. Hämnden mot argelerna

Joseph Tiesen, Weister Barwicks och de oskyldiga barnen på klostret Dachentin har alla fallit offer för den argeliska motståndsrörelser och caerwolerna. Dessa grymheter och illdåd kan inte gå ostraffat på något sätt utan de skyldiga ska fångas in och plågas likt de avskum de är. Jakten på konfluxen får vänta när hedern och den ljuva hämnden tar plats - dessa varelser är ett hinder mot Rikets framgång och fredens gyllene era.

Önskemål

  • Döda alver och bränna deras bosättningar
  • Folkmord
  • Dräpa drakar

Bra att läsa

Administrativt exempel

Inspiration

  • Kartoch liknar Vatikanstaten i Rom. Påven är dock bara Jesus ställföreträdare på jorden. De hängivna har turen att ha själve guden Karon som härskare.
  • Det finns en treenighet inom Karontron, men istället för Gud (fadern), Jesus (sonen) och Den heliga anden så har man istället Karon (fadern), Ljusbringaren (sonen) och Damon (vakare över Altor).
  • Vid de enorma slag som de hängivna utkämpar så tar man ofta in en hel legion, alltså omkring 60.000 man. Detta kan jämföras med Napoleons eller Alexander den stores slag.

Stämningstexter

Se även


Den sjätte konfluxens akter
Akt 1 | Akt 2 | Akt 3 | Akt 4
Personliga verktyg