Edsvuren

Från Chronopia
Hoppa till: navigering, sök
Symbolen för en edsvuren

En Edsvuren är en hängiven som genomgått ritualen edsvärandet. Ritualen introducerades av apostel Hreich Meiran 1935 och han var också den förste att edsvära sig.

Innehåll

Ritualen

För hängivna innebär edsvärandet att de kommer att ägna sitt liv som krigare. Militärt har edsvurna högre status än vanliga soldater och man ser upp till dem med respekt. Alla soldater kan när som helst välja att genomgå edsvärandet även om många inte är redo att ta ett sånt livsavgörande beslut. Edsvärandet innebär en kroppslig förändring där ögonen tappar sin färg och huden bleknar. Då den hängivne tagit steget ut för att omfamna kampen för Karon så får denne även ett nytt namn och uppmuntras att lämna sitt gamla liv och namn bakom. Av denna anledning så är många edsvurna endast kända vid ett namn.

Beskrivning

De är resliga, stolta krigare med en förkärlek för det mörka och rena. Deras hy är blek, deras hår svart som den chronopiska natten eller lika blekt som de blinda malarnas fjäll, och deras ögon obehagligt glänsande, skimrande svagt i silver.

Konsekvenser

En av de allvarligaste konsekvenserna av edsvärandet är att den hängivne blir infertil och den sexuella driften blir även lägre. De viktigare positiva konsekvenserna är att den hängivne blir mindre mänsklig, han behöver bara äta hälften så mycket men kan trots det räkna med att bli avsevärt äldre.

Aspekten i Fate

  • Kan användas för råstyrka och uthållighet.
  • Kan användas för viljeslag och för att tåla värme.
  • Kan användas för råheten, kallblodigheten och oförmågan till empati.
  • Kan användas för suprematin.

Drakar och Demoner

  • STY +2, FYS +2, VIS -1, KAR -2
  • Orädd (+10), Värmetålighet (+10)
  • Halverat åldrande, halverat födobehov, infertilitet

Bilder

Personliga verktyg