Eiman Kargal

Från Chronopia
Hoppa till: navigering, sök
Eiman Kargal
Eiman Kargal
Personalia
Blod Hängiven
Tro Karontron, fredsbringare och helgondyrkare
Historia
Födelsedatum 23 mars 2012
Födelseplats Krim-Krowen, Nescardim, Mergal
Kapten över 12:e kompaniet
Tillträde 26 december 2042
Överordnad Major Brantina Roehem
12:e kompaniet i 109:e legionen
Kapten 26 december 2042
Löjtnant 11 oktober 2034
Fänrik 1 april 2034
Kadett 23 september 2028

Sammanfattning

Uppväxt på kloster. Fostrad genom sin orden och dess militärutbildning har han formats till att bli en strikt ledare som vet vad han vill. Eiman är en romantiker och har ett gott öga till konst och litteratur, men hans stora passion är skaldekonsten. Sina 32 år på Altor har han tillägnat till att tjäna Karon, på det sättet som han blivit lärd. Templen har även fått otaliga avkommor som har sitt ursprung från honom. De är många men närmast otaliga i bemärkelsen att Eiman inte talar om dem. Han är en god, strikt troende, hängiven med Iohes Kublai och Iohes Hreich som främsta förebilder.

10 år i 12:e kompaniet, 109:e legionen, under general Margon Dures tjänst, har givit honom graden infanteristkapten. Som infanterist har han i första hand sett och kännt på Svartblodens ohyggligheter, vilket har resulterat i ett starkt hat mot icke-människor. Han har slagits och blött för Ljuset, bland annat vid Svarta kullen, och han kommer att göra det tills hans egen skymning står för honom.

Just som hans 10-åriga tjänsteperiod var över, fick han meddelande om att en av hans läromästare, kommendant Niter Bizt från Ertzendorf (i kantonen Nescardim), var mycket sjuk, så Eiman återvände. Åter i Mirvas spenderade han ett par månader med att umgås med sin ordensvänner och mästare. Ledan slog dock till och mycket "passande" så fann Bizt Joseph Tiesens expedition som var i behov av militär expertis.

Medlem i den sanna gryningens orden. Har deltagit i slaget vid Svarta Kullen (2034) och slaget vid Pardo (2042).

Utveckling

Eiman kan nå nästa grad, major, på två sätt. Antingen på rekommendation av sin orden eller på härmaktens rekommendation, troligen från en överste.

Speciell utrustning

Relationer

Överordnad

Niter Bizt
För orden
Brantina Roehem
Militärt, dock inte aktuellt sedan 2043

Blodspakten

Joseph Tiesen
Respekterade honom, högaktade och avundades honom då han var utvald av Kublai. Eiman förstår inte Joseph. Kublai har trots allt utsett honom att leda denna grupp, skulle han låta vem som helst jaga konfluxen i hans namn? Josephs åsikter och tankar kittlar å ena sidan Eimans äventyrslusta, det är något intressant i att gå emot allt som han hela livet lärt sig vara tabu. Å andra sidan är det synd och ondska som Joseph uppmanar till, hade hela riket fritt ägnat sig åt sådant skulle det inte finnas ett rike, allt skulle förgås.
Att Eimans ögon bara snabbt tvingades upp, av Joseph, har lämnat honom rädd, bländad och överväldigad. Just som han skulle lära sig att se,det han enligt Joseph, varit blind för så dör denne man. Ingenting kan väga tyngre på Eimans axlar än att han ytterst bär ansvaret för Josephs död, för Kublais utvaldes död. Om Joseph handlade i Kublais intressen så måste de väl dela åsikter, Eiman har försent insett att han kanske måste erkänna att han har fel, att riket har fel, i vissa ärenden. Men vem skall lära honom vad som är rätt?
Marzak Achterzier
Marzak, eh, Vem?
Alzach Meiron
En god soldat, en god tolk, en god vägvisare och en god man. Men hans personlighet är något av ett mysterium, är det vad Skuggan gör med människor så är det kanske bäst att hålla dem på avstånd.
Hamatz Kiach
Samtidigt som denna hederliga man är en god hängiven och en god man av sitt folk är han beredd att gå över de linjer som inte skall korsas. Kanske är det för att han nyligen studerat, man gör saker under de åren som man senare aldrig gör igen, men vem vet. Han är en man av kyrkan och de har aldrig sagt något som inte visat sig att stämma. Eiman litar på Hamatz, gillar honom och hans sällskap, men är osäker på varför han tar så lätt på Karons regler.
Karzakaria Wickraverentis
En bedårande och vacker kvinna. Man skulle kunna ifrågasätta vad de lär rikets unga men Eiman väljer att se det så som att rikets förstfödda tar på sina axlar att se till att folk kan få leva utan krig. Han ser Karzakaria bevis på att han och hans kollegor i armen har gjort ett gott jobb. Hon är kanske en aning naiv, men det går över, hon är väl här för att lära sig något. Eiman gillar inte då hon lägger sig i saker där hon inte hör hemma, hon borde se på för att se hur man gör, inte ställa sig i vägen och säga att man skulle kunna göra detta på ett annat sätt. Hon är en god dansare och Eiman skulle inte ha något emot att dansa med henne oftare, kanske i ett annat liv. Hon är en god magiker, även ifall hon kanske borde begränsa sitt användande av magi till då den behövs.
Arzina Liefelmahler
God soldat. Bryr sig om sin familj vilket alltid är gott. Har tålamod nog att stå ut med en far som aldrig gör som hon vill, vilket innebär att hon kommer nå långt som soldat. Vacker, hade hon bara inte Varit så mycket som Eiman hade de kunnat bli älskare för en natt.
Geder Kroewi
God soldat. Luktar en aning illa och är inte den skarpaste av alla knivar i säcken, men vissa må va gjorda att skära ost. Kanske skulle kunnat ta en hel del mer initiativ. Borde lämna rapporter mer regelbundet och framför allt hålla sina privata relationer till gruppen utanför tjänstgöringen. Skulle kunna aspirera till att bli en god underofficer om han bara använde rätt huvud lite mer, för tillfället verkar det som om hans hjälm är en aning för trång.
Kiermann Tiesen
En man vis långt bortom sina år. En man förvirrad och utan fader att vägleda honom. Eiman var själv utan fader under hela sin uppväxt. Eiman ser sig själv i Kiermann, men Kiermann fick aldrig svärdet som ung, han fick pennan och böcker. Eiman planerar att ge honom en vidare vy. Om han kan bli en skolad krigare så borde han vara den som kan leda gruppen bäst. Vem vet hur lång tid det tar tills konfluxen inträffar, Kiermann måste skolas för att vara redo att leda konfluxsökandet i framtiden. Eiman kan se till att erbjuda Kiermann något som Joseph aldrig hade, en chans att försvara sig själv.

Nämnvärda erövringar

Barn

Drottning Isabella d'Ambronas av Tibias påstår att hennes barn, Joseph Baldino d'Ambronas (född 20 november 2045) är Eimans son men då barnet inte är hängiven kan det omöjligt vara så.

Underordnade i DSG

Spelvärden

Aspekter

  1. Stolt hängiven - Se hängiven.
  2. Blodspakten (tidigare Dömer på första intrycket)
  3. Potent charmör
  4. Den Sanna Gryningen
  5. Infanterikapten
  6. Ständig medvind
  7. Inspirerande talare
  8. Människans supremati
  9. Impulsiv
  10. Ambitiös

XP

Akt 0
Start: 32 XP, Bonus: 2 XP
Akt 1
Aspektbyte: 1 XP, Introscen akt 2: 1 XP
Summa
36 XP

Bilder

Personliga verktyg