Geder Kroewi

Från Chronopia
Hoppa till: navigering, sök
Geder Kroewi
Geder Kroewi
Personalia
Blod Hängiven
Tro Karontron
Älskarinna Arzina Liefelmahler
Historia
Födelsedatum 25 april 2025
Födelseplats Derino, Junso
Karriär inom Ljusets hand
Legionär 9 augusti 2042

Medlem och krigare i orden Ljusets hand, underordnad sin älskarinna Arzina som han har två barn med.

Relationer

Blodspakten

Joseph Tiesen
Förstår varför Arzina har så starka åsikter om honom och svagsint är ett ganska snällt ord att beskriva honom med. Geder förstår dock inte varför någon som Kublai kan ha tillsatt en person som Joseph för ledare över en konfluxexpedition - rimligtvis borde man ju granska en sådan ledare i sömmarna och upptäcka brister som dessa.
Marzak Achterzier
Marzak borde ha varit den egentliga ledaren över expeditionen från första början även om Geder antar att universitetets hierarki bestämde någon intern ordning. Marzak verkar vara en förnuftig man och Geder finner det även lämpligt att någon icke-militär faktiskt är ledare för en konfluxexpedition - för det handlar ju trots allt om vetenskap.
Eiman Kargal
Ser Eiman som en idol och som en personifiering av Rikets härmakt. Eiman visar på allt som är starkt och rättvist med Riket och precis som Eiman har varit en framgångshistoria så är Riket. Lyder instinktivt allt som mannen säger.
Alzach Meiron
Geder har mycket att lära av denne erfarne man, både om livet och om hären. Geder är övertygad om att Alzach sitter på enorm visdom och de få gånger han talar är det noga genomtänkt, näst intill profetiskt. Att han sedan är den enda som kan tala med gruppens profet, Ariman Okelson förstärker bara dessa tankar.
Hamatz Kiach
Geder är mån om att hålla sig på Hamatz goda sida, i egenskap av gruppens pimära kyrkoman. På samma sätt som Alzach förstår vildmarken så har Hamatz förståelse för det spirituella och teologiska. När Arzina anklagade Joseph för att vara svagsint och hädiska riktade Geder blicken mot Hamatz för vägledning.
Karzakaria Wickraverentis
Karzakaria tillhör en annan värld än Geders för hon har blivit välsignad av Karon och hans kara. Han inser att han aldrig kommer att förstå och greppa hennes storhet. Det lilla han sett av hennes magiska kunskaper har bara förstärkt hans intryck av henne. Att hon dessutom för sig och beter sig som en prinsessa får Geder att känna sig ännu mindre värd i hennes närhet.
Arzina Liefelmahler
Han älskar Arzina av hela sitt hjärta och han är redo att offra sig för henne, ja kanske till och med sitt eget liv. Hans kärlek till Arzina inspirerar honom och gör att de mörka tiderna inte ser lika dystra ut och att de bättre dagarna fullkomligen skiner. Geder vill leva ett långt liv tillsammans med henne och hedra Riket med många barn. Samtidigt drömmer han om att stå sida vid sida med henne på slagfältet och bekämpa de vedervärdiga svartbloden - han vill en dag om många år kunna säga att han var där och slogs och vann för Riket.
Kiermann Tiesen
Geder ser att Kiermann är den av Josephs barn som är mest lik sin far och det vore ju trevligt för honom om han kunde gå i sin fars fotspår. Så verkar ju inte bli fallet nu när konfluxen kommer med stormsteg så vad ska Kiermann egentligen syssla med?

Barn

Moder: Arzina Liefelmahler

  1. Neva Liefelmahler (2042 - )
  2. Arker Kroewi (2044 - )

Aspekter

  1. Hängiven - Se hängiven.
  2. Arzina Liefelmahler
  3. Legionär i Ljusets Hand
Personliga verktyg