Tillgiven

Från Chronopia
(Omdirigerad från Hängivelsen)
Hoppa till: navigering, sök
Karons märke

Innehåll

För en person som inte fötts in i den Hängivna gemenskapen är det fullt möjligt att under livet välja att konvertera, vända sitt ansikte mot Karon och på sätt bli upptagen bland erkännarna av den sanna tron, bli en del av någonting större än man själv. Den första ritualen, Hängivelsen, tar upp aspiranten i den Hängivna gemenskapen, gör honom till en del av det heliga syskonskapet, värdig att titulera sig Tillgiven.

Hängivelsen kallas den ritual där aspiranten förklarar tro till Karon och tas upp i de Hängivnas gemenskap, som en broder bland bröder genom att tempelherrarna öppnar en portal i den förhäxades själ. Ritualen gör aspiranten mottaglig för Hängivna influenser.

Ritualen introducerades 1642.

Ritualen

Ritualen motsvarar initieringen inom religionen och kan naturligtvis endast genomföras av icke-hängivna. För omvända fungerar ritualen som en dopritual för nyfödda. De omvända som förväntas leva sitt liv som hemliga hängivna får ofta ett speciellt hängivet namn efter ritualen.

Beskrivning

Han känns omedelbart igen av alla Hängivna och löper därför ingen risk att dödas av de Hängivnas trupper, men för chronopiern på gatan ser han fortfarande likadan ut som han gjorde i den stund en då han steg in i Karons tempel och kan därför i godan ro fortsätta sitt dagliga värv.

Konsekvenser

Aspekten i Fate

  • Kan användas för att identifieras som omvänd av hängivna.
  • Kan användas för att sänka motstånden mot hängivna influenser.

Drakar och Demoner

  • Man kan identifieras som omvänd av andra hängivna.
  • Man får -10 på att motstå hängivna influenser.
Personliga verktyg