Hamatz Kiach

Från Chronopia
Hoppa till: navigering, sök
Hamatz Lerdau Kiach
Hamatz Lerdau Kiach
Personalia
Blod Hängiven
Tro Karontron (moralist)
Sant namn Lerdau
Moder Niewa Tielziewena
Fader Ewen Kiach
Historia
Födelsedatum 23 april 2020
Födelseplats Raumgart, Valsir i Mergal
Tempelvigandet 4 maj 2037
Karriär inom universitetet
Avbruten 24 mars 2044
Student 11 november 2041
Karriär inom templet
Avbruten 1 oktober 2040
Tempelakolyt 1 juni 2037
Karriär inom kyrkan
Utslängd 14 mars 2046
Diakon 23 november 2045
Kaplan 16? juli 2045
Diakon 4 maj 2037
Novis 20 januari 2031

Sammanfattning

Hamatz är nu kring 25 år gammal och han kommer ursprungligen från nybyggarsamhället Raumgart i kantonen Valsir, som ligger i norr mot alvernas skogar. Han är utbildad tempelpräst och har därmed blivit tempelvigd, vilket bland annat innebär att han har sakral rösträtt och tagit sig tempelnamnet "Lerdau". På senare år har han även börjat studera på det kejserliga universitetet i Derino där han studerade teologi, historia och då främst religionshistoria. Under sina studier hade han bland annat professor Joseph Tiesen som föreläsare. Som historiker har Hamatz bestämt sig för att följa general Margon Dures liv, och dokumentera detta i en bok, därav en del av syftet i expeditionen. Som gruppens präst så ser han till att man inte glömmer sina religiösa förpliktelser och kan även vid behov ge välsignelser för expeditionens väl.

Klädnad: Likt de flesta präster så klär även Hamatz sig i svart, grått och vitt. När han är på resande fot så föredras den grå kåpan medan den svarta linnekåpan endast bärs vid ceremoniella eller liknande tillställningar. Oavsett kåpa så har han alltid den vita kragen, huvan och bältet.

Utveckling

Hamatz har inte längre några större chanser att återupprätta sitt namn, varken för kyrkan eller templet.

Speciell utrustning

 • ?

Boken

Hamatz frågor till general Margon Dures:

 • Vad är du mest nöjd med, saker som du har utfört, under din karriär?
 • Moral till soldaterna är mycket viktigt, har du alltid varit självsäker i alla strider, eller har du någon gång tvivlat på hur ett slag ska sluta? Ställs du inför krav?
 • På vilket sätt tror du att Ljusbringaren kommer att leda oss in i ljuset?
 • Hur tror du att soldaterna/Riket ser på dig?
 • Hur vill du att historien ska komma ihåg dig?
 • Vad tror du själv är den största anledningen till att du kommit så högt på karriärstegen?
 • Finns det något du skulle vilja förändra hos dig själv? Världen?
 • Vad är det viktigaste för dig?
 • Vad betyder en seger eller ett nederlag för dig?
 • Vad saknas du mest när du är ute i fält? Familj?
 • (Era bedrifter är storslagna)
 • Hur ser ett slag ut för dig? Vilka känslor och tankar är inblandade?

Relationer

Blodspakten

Joseph Tiesen
Joseph var sedan lång tid tillbaka en mycket god mentor och vän till Hamatz. Han var öppen för religionen och kunde förstå Hamatz åsikter. Joseph har varit en startkälla till inspiration för Hamatz i allt vad religion, historia och diverse åsikter har att göra. Då Joseph blev utsedd att leda en expedition ansågs han utvald av Kublai att utföra något mycket viktigt för Riket, och Hamatz ville följa i hans fotspår, att studera de områden han var intresserad av. Joseph Tiesens bortgång lämnade ett stort hål i Hamatz, och för att fylla detta hål så har Hamatz lovat att fullfölja expeditionen, och Tiesens mål.
Marzak Achterzier
Marzak är en trevlig typ, men alldeles för snäll. Han har ibland svårt att besluta sig och låter andra personer påverka hans beslut alltför mycket. Detta medför att Hamatz ser ner något på Marzak, eftersom han visar sig svag, vilket den hängivna rasen inte är. Det finns säkerligen en handful personer som skulle kunna ersätta Marzak, och göra mer nytta.
Eiman Kargal
Hamatz lärde känna Eiman först under Expeditionen. Eiman är en trevlig och social själ som gärna för diskussionen framåt, om än något trög emellanåt. Som säkerhetsansvarig och kapten inom militären var förväntningarna höga, men på grund av bristande uppsyn misslyckades Eiman med sitt uppdrag och expeditionsledaren Joseph Tiesen bragdes om livet. Detta medförde att Eimans betraktades som smuts i Hamatz ögon, men genom att bikta och be om förlåtelse så har Eimans anseende ökat en smula. Dock har han fortfarande en lång väg att gå. Eiman är mycket besluten om att finna ljuset igen, vilket Hamatz ser som positivt.
Alzach Meiron
Alzach är något tystlåten och tillbakadragen, men visar sig vara en utmärkt tolk. Som soldat är han även en viktig del av delegationens säkerhet. Kanske Alzach och Eiman skulle samarbeta lite mer för att öka säkerheten?
Karzakaria Wickraverentis
Att söka efter en konflux innebär att leta information. Folk ljuger. Inte nu längre. Bra. Karzakaria är en mycket trevlig och välvårdad ung kvinna som kommer med många goda råd och kan föra sig väl i diskussioner. Med sin höga intellekt och sina kunskaper inom magi kan hon analysera vissa detaljer som vi andra inte ser. Hamatz har stort tycke för Karzakaria, och det verkar som om hon har flörtat med honom några få gånger, något som Hamatz inte misstycker. Han är dock lite för blyg för att prata med Karzakaria om det. Hon klagar dock på Hamatz skägg, ett skägg som Hamatz är mycket stolt över.
Arzina Liefelmahler
Arzina är en god soldat som håller uppe säkerheten. Hamatz undrar ofta hur hon har påverkats av Tiesens bortgång, men han tycker hon är start som har skött det såpass bra.
Geder Kroewi
Ytterligare en soldat, älskare till Arzina. De båda sköter ett bra jobb med säkerheten. Geder är även trevlig och rolig att umgås med.
Kiermann Tiesen
Ett barn som verkade ha tappat vägen när Joseph Tiesen dog, men Hamatz lovade att ta med Kiermann på expeditionen och undervisa honom. Joseph skulle helst se Kiermann följa i hans fotspår istället för att gå med i härmakten, och Hamatz känner sig manad att följa upp vad han tror att Joseph skulle vilja hända med Kiermanns framtid. Kiermanns visar sig vara ett ljushuvud och han tar lätt upp det Hamatz har att undervisa.

Syskon

Föräldrar: Ewen Kiach och Niewa Tielziewena

 1. Vasima Tielziewena (2016 - )
 2. Hamatz Kiach (2020 - )

Spelvärden

Aspekter

 1. Hängiven - Se hängiven.
 2. Teoretiker
 3. Den svarta boken (tidigare Tempelpräst)
 4. Kronans törnar (tidigare Intolerant)
 5. Själsfränden Karzakaria (tidigare Olyckan i Merdino)
 6. Josephs vilja (tidigare Mentor:Joseph Tiesen)
 7. Utåtriktad
 8. Samvetslös
 9. Impopulära åsikter
 10. ???

XP

Akt 0
Start: 28 XP, Bonus: 2 XP
Akt 1
Aspektbyte: 1 XP, Introscen akt 2: 1 XP
Akt 2
Aspektbyte: 1 XP, Klara akt 2: 1 XP
Summa
34 XP
Personliga verktyg