Karzakaria Wickraverentis

Från Chronopia
Hoppa till: navigering, sök
Karzakaria Werezima Wickraverentis
Karzakaria Werezima Wickraverentis
Personalia
Blod Hängiven
Tro Karontron (frikyrklig)
Sant namn Werezima
Moder Reverzaria Wickraverentis
Fader Hrensel Waratze
Älskare Marzak Achterzier
Besudling Marmexius
Historia
Födelsedatum 18 oktober 2023
Födelseplats Derino, Junso, Mergal
Tempelvigandet 2041
Karriär inom templet
Tempelmagus 4 december 2045
Tempelministrant 22 november 2045
Tempelakolyt 2041
Karriär inom kyrkan
Diakon 2041
Novis 26 december 2035

Sammanfattning

Karzakaria är en ung besväjerska på 21 år, född och uppvuxen i Derino - Mergals krona. Faktum är att hon aldrig satt sin fot utanför staden och även i staden har hon inte rört sig så mycket - hon har helt enkelt levt ett väldigt skyddat liv. Hon innehar graden tempelakolyt och studerar inom affektionsmagi, magi som har med känslor och övertalning att göra. Med denna magiskola har hon blivit en sanningsmagiker vilket också är också hennes officiella roll i gruppen. Att hon är tempelakolyt innebär även att hon innehar graden diakon och därmed har blivit tempelvigd.

Som ung och något bortskämd magiker så anser hon även att allt kan lösas med magi, allt från törst och nageltrång till husbygge och handelsavtal, även om hon personligen kanske inte kan lösa allt. Hon är sedan fyra år tillbaka förlovad med Marzak Achterzier och de har även en dotter tillsammans som nu är på kloster, Nitzena Wickraverentis. Marzak är egentligen anledningen till att Karzakaria följde med i första taget, men förhoppningsvis kommer hon att vänja sig vid den primitiva civilisationen utanför Derino.

Klädnad: Till skillnad från de flesta präster och magiker klär sig Karzakaria normalt i färggranna klänningar, till vilka hon bär matchande smycken.

Religion

Karzakarias relation till karontron är starkt påverkad av hennes kunskap i magiteori, men även hennes förkärlek för vackra ting.

Enligt Karzakaria är Kara gott och heligt, medan Taum är ondskefullt och oheligt.

I praktiken innebär det att "vanlig" magi (Kara) är helt okej, och hon ser inget fel i att till exempel förslava någon med magi, då det bara är att bruka Karons gåva för att få någon att göra vad hon vill. Men t.ex. demoner, drakar och alver är Kalebs oheliga verk, och inget man bör beblanda sig med. Karzakaria anser även den mänskliga (främst den hängivna) kroppen som en helig gåva från Karon. Det är alltså den hängivnes (och människans) skyldighet att underhålla och sköta om den. Hygien och ett välvårdat yttre är inte bara något önskvärt; det är en gudomlig skyldighet, och att inte sköta om sin kropp är att vanhelga Karons gåva. Hon anser även att man är skyldig, som tack till Karon för sin kropp, att efter bästa förmåga försöka få hängivna barn.

Ett tydligt exempel på detta är hennes attityd till Själagivandet. Då ritualen gör att personen förlorar sin skönhet, och sin förmåga att frambringa barn, anser hon det högst oansvarigt att förkasta den relativt korta tid av ungdom och fruktbarhet som Karon välsignat den hängivne med. Att genomgå den i förtid är alltså, enligt henne, en direkt förolämpning till Karon, som när ett bortskämt barn kastar undan en fin gåva för en bättre.

Hon sympatiserar främst med Frikyrkliga och Moralister, men när det gäller Kara har hon en progressiv inställning.

Karzakarias besudling

Dess namn är Marmexius. Inträffade natten mellan den 14e och 15e oktober 2045.

Orosmoment

 • Vill ha ut den där "saken"
 • Känner sig smutsig - det är ju inte hängivna själar
 • Vad händer när det är dags för själagivandet?
 • Vad händer med min egen själ över tiden?

Pragmatiskt

 • Kan jag lära mig att utnyttja den?
 • Kommer den att skydda mig mot magi?
 • Då den bevisligen är magisk - kan jag lära mig att dra kraft ur den?

Beteende

 • Börjar avvisa Marzak för att hon känner sig smutsig
 • Behöver prata om de religiösa aspekterna med någon, företrädelsevis tempelherrar och Hamatz. Kan det resultera i en personlig/religiös kris?
 • Börjar okontrollerat smeka sig själv för att öka blodtillförseln i kroppen och därmed få färg igen.

Utveckling

Karzakarias nuvarande grad är tempelakolyt och den "tjänsten" har hon på tempeluniversitetet i Derino. Hon har möjlighet att blir tempelministrant då hon besitter de teoretiska kunskaperna för en sådan grad och det skulle inte ses som något konstigt då hon varit akolyt i snart fyra år. Det enda som återstår är att hitta ett tempel som har en ledig post för en tempelministrant. Det är helt klart lättast i Chronopia då man har vissa kontakter med både Reik Hoewner (som visserligen inte har någon post inom templet men han är iaf kardinal) och Veirana Dungerwick (som dock bara har graden tempelmagus).

Speciell utrustning

 • Karzakaria går aldrig någonstans utan sin sminkväska, utsmyckad med Damons kors, som innehåller allt hon behöver för att fixa till frisyr, sminkning, ögonbryn, naglar samt lite oljor och krämer för att hålla ansikte och händer mjuka och lena.

Relationer

Överordnad

Karnach xal Zurun
Från templet och kyrkan i Chronopia

Blodspakten

Joseph Tiesen
Första intrycket var att han nog var mycket kunnig inom sina ämnen, då han inte verkade ha tid att ägna till att vårda sitt yttre. Nu är hon förfärad över att någon kunde göra något så grymt mot en snäll gammal man som honom. Hon tyckte synd om honom, då han verkade känna sig utanför bland de hängivna i expeditionen. Sorgligt att hans dotter inte accepterade honom som han var. Han förtjänade verkligen inte det som hände.
Marzak Achterzier
Karzakaria älskar honom och ser hans svartsjuka som en bekräftelse av att han älskar henne. Hon är rädd att han ska lämna henne för någon annan om hon inte sköter sitt yttre, vilket ligger till grund för varför hon inte är intresserad av själagivandet. Det kommer finnas gott om tid för Karon när Marzak inte vill ha henne längre.
Eiman Kargal
Första intrycket var att han verkade som en välvårdad och god hängiven. Nu för tiden är hon rädd för honom och hans blodtörst. Hon upplever det som att han verkar se våld som enda och bästa lösningen på problem, och att han är villig att döda för dödandets skull. Förstår inte hur man kan tänka så, då våld först blir aktuellt efter att allt annat misslyckats. Tror det beror på att han slagits för mycket. Tycker att han borde lära sig kompromissa och slappna av istället för att envisas med att se ner på de som inte gör som han tycker man borde.
Faktum är det att skulle man ge Eiman i uppdrag att vakta en dörr så skulle snart hela huset ha brunnit ner, och han skylla ifrån sig med att han var tvungen att gå på toa. Det enda han får beröm av från Karzakaria är att han är bra på att ta död på folk, vilket är tur det för annars hade hon ju undrat vad i helvete han är till för.
Alzach Meiron
Första intryck var att han verkade vara en erfaren krigare, som fortfarande var mån om sitt utseende, men kanske betedde sig olämpligt då han inte hade högre grad. Hon tror numera att han sitter på mycket mer erfarenhet och kunskap om livet i utkanterna av och utanför riket än vad man först kan tro. Han talar inte så ofta, annat än när han agerar tolk, men det brukar vara värt att lyssna när han väl gör det. Karzakaria tycker att Eiman borde vara mer som Alzach, då han verkar sakna Eimans blodtörst och avsky mot icke troende, samt tänker efter innan han gör något.
Hamatz Kiach
Första intrycket var av en underlig man från rikets gränser, där civilisationen verkar avlägsen och tron svag. Hon är numera imponerad av hur han kan besitta en sådan stark tro till Karon samtidigt som han inte verkar ha några problem med att ta seden dit han kommer. Kanske är det resultatet av att bo i utkanden av riket? Hon är också säker på att han nog är en stilig man under det där skägget, och tycker att det vore roligt om han gav henne mer uppmärksamhet. Hon tror även att han är väldigt ledsen nu, då han och Joseph såg ut att vara mycket goda vänner.
Tur för Hamatz att han har annat som talar för honom än att han ser ut som om han försökt svälja en utter.
Arzina Liefelmahler
Jävla surkärring. Hon är stelare än Eiman, och om det inte vore för henne hade det aldrig det här bråket skett. Kanske hade Joseph varit i livet nu om det inte vore för hennes ständiga bråkande med honom.
Geder Kroewi
Lika illa som Arzina. Om de inte var så snabba att fördöma allt som inte är strikt hängivet kanske Josephs liv kunnat räddats.
Kiermann Tiesen
Svårt att föreställa sig vad han går igenom, men han är nog både vilsen och ledsen nu. Han får det nog ändå bäst hos någon i sin familj, och förhoppningsvis låter han inte sorgen över att ha förlorat sin far göra honom hämndlysten och hård. Vore synd om han blev ännu värre än sin syster eller Eiman på grund av det här.
Veirana Dungerwick
Hon är ju bevisligen omogen och girig. Men å andra sidan lät Karon henne överleva, om än som ett varnande exempel till oss andra. Hon är troligen kapabel, men inte lämpad som malestor. Det är väl uppenbart att kvinnan straffats av Karon för sin förkastande av den gåva den hängivna kroppen är? Att hon struntat i sin skyldighet att använda den till att stärka det hängivna folket för sin fåfänga jakt på makt? Det finns väl inget att diskutera om, det är ju bara att se på henne för att se vad Karon gör med de som syndar mot honom och förkastar hans gåvor?

Syskon

Föräldrar: Hrensel Waratze och Reverzaria Wickraverentis

 1. Dirander Waratze (2019 - )
 2. Karzakaria Wickraverentis (2023 - )

Barn

Fader: Marzak Achterzier

 1. Nitzena Wickraverentis (2042 - )
 2. Neva Wickraverentis (2046 - )

Slavar

Oblitus

Huvudartikel: Oblitus

Karzakaria förslavade Oblitus den 21 september 2046, alldeles innan de lämnade Nattländerna.

Order:

 1. Inte på något sätt försöka bryta eller motverka förslavningen
 2. Inte skada någon i gruppen
 3. Inte lämna Karzakarias sida (alt. alltid stanna inom hörhåll)

Spelvärden

Aspekter

 1. Vek hängiven - Se hängiven.
 2. Det yttre speglar det inre
 3. Tempelakolyt
 4. Tillsammans är vi starka (tidigare Skyddad uppväxt)
 5. Marzak Achterzier
 6. Oförstående
 7. Allt kan lösas med magi
 8. En oskyldig flört
 9. Bortskämt överklassbarn

XP

Akt 0
Start: 28 XP, Bonus: 2 XP
Akt 1
Aspektbyte: 1 XP, Introscen akt 2: 1 XP
Summa
32 XP

Bilder

Personliga verktyg