Marzak Achterzier

Från Chronopia
Hoppa till: navigering, sök
Marzak Achterzier
Marzak Achterzier
Personalia
Blod Hängiven
Tro Karontron
Fader Kehler Achterzier
Älskarinna Karzakaria Wickraverentis
Historia
Födelsedatum 9 februari 2014
Födelseplats Derino, Mergal
Karriär inom universitetet
Lektor 5 april 2040

Karzakarias älskare, lektor på universitetet i Derino i ämnet konfluxologi. Son till mandatorn över universitetsområdet.

Relationer

Blodspakten

Joseph Tiesen
Marzaks har stor respekt för sin läromästare. Tillsammans gick de långt i forskningen av konfluxer men han bär nu ensam detta stora lass. Såg Joseph som den naturlige ledaren och beklagar sig över att han inte kände honom bättre, mer spirituellt, så att han hade kunnat nå ut till honom när han behövde andra som mest. Han är ännu ställd över vad motståndsrörelsen lyckades göra mot Joseph och expeditionen - i Marzaks värld ska Argeloa vara en säker, om än ociviliserad, del av Riket.
Eiman Kargal
Till en början kritisk över att man skulle behöva så mycket militärt manskap till en fredlig expedition men efter Josephs död så har svängt till rejält. Beskyller inte Eiman för vad som hänt, snarare Riket och härmakten som borde ha rensat Argeloa på motståndsrörelser för länge sedan. Karzakarias konflikt med Eiman har tvingat Marzak att välja sida även om han helst skulle se att man försonades. Ogillar dock att Eiman har egen kontakt med Karzakaria - eller dansar med henne för den delen med.
Alzach Meiron
Denne tystlåtne man har kanske ännu inte visat sin stora styrka. Anar att han hjälpt till mycket när man hamnat i vildmarken, både på den lågländska landsbygden och i jakten på motståndsrörelsen. Tror inte att de har några nämnvärda likheter med varandra.
Hamatz Kiach
Marzak har känt till Hamatz ett längre tag och de har träffats några gånger tillsammans med Joseph i Derino och då Joseph ofta talade gott om Hamatz så har Marzak ett positivt intryck av honom. Såg honom endast som en ivrig student på den tiden men har börjat få upp ögonen för denne skarpsynte kyrkans man. Har börjat uppskatta hans sakrala förmågor iochmed jordsättningen av Joseph.
Karzakaria Wickraverentis
Marzak älskar Karzakaria med hela sitt hjärta och mer där till. Om någon skulle bli för närgången mot henne blir han lätt purken men finkänslig som han är så är han ganska stillsam med att påpeka det. Han är mycket glad att han lyckades övertyga Karzakaria att följa med på expeditionen, han vet inte annars hur han skulle ha kunnat klara alla de ociviliserade delarna de har besökt. Hoppas i framtiden att hon föder honom en son.
Arzina Liefelmahler
Sedan länge har Marzak bara respekterat Arzina just för att hon varit Josephs dotter. Han tycker inte att hennes häftiga, burdusa och lynniga beteende är konstruktivt eller passar i denna vetenskapliga expedition. Ser heller inget större hopp i att göra henne mer intellektuell eller belevad. Om de inte hade haft ett behov av vakter så hade han bett henne att lämna snarast.
Geder Kroewi
Ingen särskild kontakt eller åsikt om Geder då han mest verkar följa Arzinas minsta vink - en sådan toffel till och med när han är klädd i plåt. Han gillar dock att han inte har samma humör och beteende som Arzina.
Kiermann Tiesen
En briljant ungdom som ständigt kommer med insiktsfulla frågor. Marzak är osäker på vad han ska göra med honom nu efter hans fars död och han är övertygad om att Kiermann kommer att behöva all hjälp han kan få. Helst skulle han vända expeditionen tillbaka till Derino och sätta honom att studera under någon av de vettigare lektorerna på universitetet.

Kända barn

Moder: Karzakaria Wickraverentis

  1. Nitzena Wickraverentis (2042 - )
  2. Neva Wickraverentis (2046 - )

Aspekter

  1. Hängiven - Se hängiven.
  2. Karzakaria Wickraverentis
  3. Konfluxsökare
  4. Svartsjuk
  5. Karismatisk
  6. Pennan istället för svärdet
  7. Lyckan kommer med tiden
Personliga verktyg