Oasen (kampanj)

Från Chronopia
Hoppa till: navigering, sök
Oasen
Värld Chronopia
Regelsystem Svavelvinter
Årtal 2040-tal
Se även kvarteret Oasen.

Innehåll


Beskrivning

Profetian

Jungfrun smider, smeden blöder
Tårögd rasar tvehågsen ande
Bankat brons döljer sanning, samlar lögner
Skum under himlen, river, driver skuggan
Rikt får den rakt faller
Stympade drömmar vill drogen skänka
Ögon, öppna för synder, ska stängas
Sten på ställe må ena en stad
Grönlagda nejder grannar nöjer
Stålet ska vittra och träet förglasas
Vilddjur och skådespel släpps in på arenan
Mörkrets ljus bländar fångna röster

Du där! Du ser lite förvirrad ut. Så du har inte varit i Knogen förut? Ojojoj, då måste jag välkomna dig hit. Det är många som passerar här utan att ens veta vad stadsdelen heter. De flesta är nykomlingar som är alldeles för ivriga att slösa bort sin resekassa på de tusen fröjdernas gata. Jasså det är dit du är på väg. Det ante mig, men du kan tacka mig senare för att du inte vaknar upp om tre dagar insmord i något okänt späck och utan skymten av dina hosor. Jag ska visa dig ett ställe här i Knogen som är minst lika bra när det kommer till nöjen utan att det kostar skjortan, eller ja, hosorna.

Här är det! Om det har ett namn? Det finns inget officiellt men alla kallar det för Oasen. Här kan man få de flesta av sina behov tillgodosedda, oavsett om det handlar om ett utsökta och prisvärda stuvningar, ett rum för natten eller Knogens bästa avsugning. Man kan tro att det är illa för att det ligger så nära Grytan, men tro mig, det här är den sista säkra utposten bland dessa kvarter - det är ju ändå tur att stadsvakten bekymrar sig med att patrullera på dessa gator. Här är vi egentligen glada att vi ligger så nära sabranerna i Ökenstaden, marajiputterna i Rökstaden, brundusierna i Lilla Brundus och så klart wongoserna i Wongostan, bara därifrån får vi massor med exotiska varor som kostar rena fantasisummor i resten av Chronopia. Oasen är egentligen hela det här kvarteret men bland de små gränderna finns det massor av små butiker, större ölstugor, skumma lokaler, nedgångar till kloakerna, till och med en teater och kejsaren vet vad!

Här har vi Oasens populäraste och värsta ställe. Det är Sambor Hagul som äger det men han är en gammal knarr som snart kommer att stiga åt sidan. Det sägs att de nya ägarna är sex till antalet och jag hoppas att det kommer att kunna sköta denna skutan. Det finns många som inte vill se att Oasen förfaller eller att någon av de större organisationerna tar över hela stället. Helt sant, det är inte så stort, kanske upp emot hundra gäster men det är inte vilka gäster som helst som rör sig här. Hit kommer köpare och säljare som inte vill synas på marknadsplatsen och det här är Oasens livsnerv när det kommer till droger. Här får du tag på Soma, Locogräs, Tokgräs, Narcofer, Locojuice, Gul lotus, Röd lotus och Svarttobak, eller varför inte lite uppiggande Coffa eller den utsökta chronopiska konjaken Cirbas? Här går det livligt till och om jag får gissa själv så tror jag att tusentals klingande gulddubloner byter ägare här nere, varje kväll, och ägarna tar naturligtvis sin beskärda del av kakan.

Stör inte pundarna där ute i onödan, de kan se helt däckade ut men samtidigt gå till ett vansinnesangrepp om de anser att du har skymfats deras heder eller vad man nu ska kalla det. Tar man för mycket tokgräs så kanske du kan gissa vad man blir, just det, tokig. Och ge inget till tiggarna, de kommer bara att ta kopparstyckena och gå till bakre ingången och försöka pruta till sig en droppe locojuice. Det sägs även att det finns en brottningsbur i källaren här, och om man är stark nog så kanske man vinner sig en flaska Soma. Har man oturen att vinna med bravur när någon av gladiatoragenturernas representanter är på besök så kanske man blir nedslagen på vägen hem och sedan får möta chronopiernas jubel på självaste Arenan. Men det är bara ryktet, själv har jag aldrig satt min fot i källaren. Vad jag däremot vet är att det ligger vägg-i-vägg med ett badhus, även om det egentligen bara är ett glädjehus som breddat sin verksamhet. Det finns även både en och två ölstugor för mindre bemedlade individer alldeles här i krokarna. Vad sägs, ska vi gå och ta ett stop öl innan vi fortsätter?

Karaktärer

Al Aramel (Arif)
Skuggmakt: Leanara Aramas (primärt Anton, annars Oskar)
Fino Gavino (Jesper)
Skuggmakt: Ishi-Hiro (primärt Arif, annars Anton)
Kestor (Oskar)
Skuggmakt: Baira (primärt Jesper, annars Arif)
Leonidas Baskerman (Anton)
Skuggmakt: Ibrain Saidon (primärt Oskar, annars Jesper)

Övrigt

Bilder

Personliga verktyg