Reshieda

Från Chronopia
Hoppa till: navigering, sök
Även känd som Djinnens tempel av sabranerna.

En stad som sägs vara begravd i de sabranska öknarna, öster om städerna Marmesh och Kebal. Två ghanlinjer möts på denna plats.

Historia

År 7000 fK – 4000 fK
Efter den första konfluxen bygger demonprinsen Vasago sitt rike på landtungan mellan Pandaros och Akrogal. Reshieda blir centrumet i detta rike.
År 4000 fK – 1000 fK
Yvain leder ett anfall genom öknarna och besegrar Vasago. Lämnar sedan Reshieda och drar sig tillbaka till Pandaros. Olika folkslag börjar sedan bosätta sig i området några decennier senare.
År 1000 fK – 400 eK
Det margyliska folket anländer till Reshieda. De dominerar de övriga folkslagen och börjar kolonisera hela landtungan och ön Yndar som blir deras maktcentrum. Reshieda blir dock deras primära fotfäste på fastlandet.
År 400 eK – 760 eK
Margylernas makt försvagas. Det är under denna tid de ansiktslösa invaderar området för att sedan spårlöst försvinna. Under den tredje konfluxen så utplånas allt liv på Yndar på ett liknande sätt som senare sker med Phisea under den fjärde konfluxen. Det sägs att Reshieda gick samma öde till mötes som Sällskapets borg gjorde senare – en överbelastning av de magiska strömmarna.
År 760 eK – nutid
Sabranerna anländer från öst och marajiputterna anländer från väst. De tar över de gamla margyliska städerna men låter Reshieda vara ifred. Oktagondemonen Zinn börjar influera området men sabranerna kallar denna varelser för Djinn.
Personliga verktyg